Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri Açılış Galası
Tarih: 16-03-2019 13:23:00 Güncelleme: 16-03-2019 16:26:00 + -


İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde, geleneksel “Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri” “Bolu Mutfağı Programı” düzenlendi.

Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri Açılış Galası

 

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, TİKA (Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı), YEPAD (Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği) ve Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonu ve ev sahipliğinde, düzenlenen “Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri” “Bolu Mutfağı Programı” gerçekleşti.

“Bolu Mutfağı Programına” Türkiye Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Bolu AK Parti Millet Vekili Fehmi Küpçü, İl Başkanı Nurettin Doğanay Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, İlçelerin resmi kurum müdürleri, daire ve özel sektör müdürleri, BAİBÜ öğretim üyeleri, uluslararası aşçılık konfederasyonu temsilcileri, Bolu turizm sektör Temsilcileri, siyasi parti ve dernek temsilcileri katıldı..

5. Uluslararası Mutfak Günleri kapsamında, İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Bolu Mutfağı Programı’nda” protokol ile birlikte önce Bolu ve ilçelerine ait yöresel yemeklerin sunulduğu stantlar gezildi. Ardından konuşma yapmak üzere kürsüye ilk konuşmacı olarak İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural çıktı.

“Galada Öğrencilerimizin Yapmış Olduğu Çalışmaları Sunuyoruz.”

Vural konuşmasında; “5. Uluslararası Mutfak Günleri programının galasında öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları sunuyoruz. Bolu mutfağını hep birlikte, ilçelerimizle, üniversitemizle, liselerimizle, ayağa kaldırmak için Bolu mutfağını tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içinde Bolu'yu gastronomi kenti yapacağız. Bolu’ya hoş geldiniz, sefa geldiniz diyoruz.”diye ifade etti.

 “Bu Başarıyı Önümüzdeki Yıllara da Taşımak Gayesindeyiz.”

Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Esma Tezcan; “Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği olarak 4 yıldır sürdürdüğümüz bu başarıyı önümüzdeki yıllara da taşımak gayesindeyiz. Karşılaştığımız her türlü zorluk ve manilere rağmen bünyesinde güzel bir etkinliği yapmanın sevincini, mutluluğunu ve gururu içerisindeyiz. Gelecek yıllarda da dünyada bir örnek haline gelen Bolu Mutfak Günleri yapılmaya devam edecektir. Bizler Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği olarak sizlere bunun teminatını vermenin mutluluğu içerisindeyiz.”dedi.

“Bir Çekim Merkezi, Cazibe Merkezi Olacak.”

Bolu AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin konuşmasında; “Bolu aşçı memleketi. Bolu’ya il dışından gelen birisinin beklentisini karşılamak lazım. İnşallah bu önümüzdeki dönemde kıymetli belediye başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’ın başlattığı bu güzel aktiviteyi daha da zenginleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde Bolu’ya inşallah bir gastronomi merkezini kazandıracağız. Tabi bu gastronomi merkezi normal bir yemek yeme yeri değil. Burası aynı zamanda aşçılarımızın, şeflerimizin yetişeceği ve bu şeflerinde Türkiye’de akreditasyon merkezi olmasını hedeflediğimiz, Ankara ve İstanbul’da, Türkiye’nin her tarafından gelen misafirlerimizin özel olarak buraya geleceği, eğleneceği bir mekân olacak. Dolayısıyla Türkiye çapında, dünya çapında bir vizyonu ortaya koyan bir çekim merkezi, cazibe merkezi olacak. İnşallah Bolulu aşçıların Türkiye’de ve dünyada en iyi şekilde temsil eden aşçılarımızın hünerlerini, birikimlerini, tecrübelerini yansıttıkları, aynı zamanda bir yemek laboratuarı gibi çalışacak bir merkezi Bolu’ya kazandıracağız nasip olursa.”diye ifade etti. 

“Bolu, Mengen Gastronomi Konusunda Kendinden Söz Ettiren Bir İlimiz.”

Türkiye Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı konuşmasında; “Bu etkinlik önemli, Bolu için önemli, Türkiye için önemli. ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum Bolu ölçeğinde. Tüm çalışmalar dünyada, insan faaliyetleri veya insanların faaliyetleri yeme, içme, giyinme, barınma. Dolayısıyla yeme içme kısmıyla alakalı bu etkinliğin ne kadar önemli olduğunu elbette ki idrak ediyoruz. Bakın Türkiye 1970’li yıllarda uluslararası ölçüm yapan firmaların yaptıkları ölçümlere göre Güney Kore ile gelişmişlik bakımından aynı düzeyde, hatta belirli alanlarda Güney Kore’den daha da önde. Bugün bakıyoruz o Güney Kore’nin dünya ölçeğinde uluslararası düzeyde kaç tane marka üretmiş. Marka değeri önemli. Bolu, Mengen gastronomi konusunda gerçekten dünya ölçeğinde kendinden söz ettiren bir ilimiz. Öyleyse bu alanda derinleşmek ve burada faaliyette bulunan üniversitenin bu alanda çalışma yapan paydaşlarının da işbirliği ile bunları bir markaya dönüştürebiliriz. Markanın değeri farklı. Aynı işleri yönettiğin aracı, insanlara hizmetine sunduğun zaman, marka değeri yüksek olanın fiyatı birkaç misli daha pahalıdır. Öteki daha işlevsel olsa bile onu sorgularız. Markanın bu kadar önemli bir değeri vardır. İnşallah Türkiye son yıllarda gerçekten, Ekonomi Bakanlığı’nın bu konuda tahsis ettiği ödenekten özel bütçeyi de dikkate aldığımızda, Türkiye markalaşmanın kıymetini iyi bir şekilde kalmak ve bu konuda kaynak tahsis etmek sureti ile bu ülke hepimizin, birbirimizi sevelim.”diye belirterek sözlerine devam etti.

“Hizmet Kalitesine Odaklanacağız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı konuşmasında son olarak; “İnşallah Türkiye son yıllarda gerçekten Ekonomi Bakanlığı’nın bu konuda tahsis ettiği ödenekten özel bütçeyi de dikkate aldığımızda, Türkiye markalaşmanın kıymetini iyi bir şekilde kalmak ve bu konuda kaynak tahsis etmek sureti ile bu ülke hepimizin, birbirimizi sevelim.. Hep söylediğim bir şeydir. Bir iş yaparsanız, bir faaliyette bulunursanız özellikle tüccar kesimi, esnaf kesimi bedelini sorar. Harcama nedir, maliyeti nedir, diye sorar. Ben size hiç maliyeti olmayan ama getirisi çok fazla olan işi öneriyorum, birbirimizi sevelim. İnsan olmamızdan ötürü sevelim. Sevmenin hiçbir maliyeti yok ama getirisi fazla. Yani yemek içmekten daha fazla fayda sağlayacak bir davranış biçimini hatırlatıyorum. Ülke hepimizin, bayrak hepimizin, vatan hepimizin, devlet hepimizin. Devletimizin ismi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunlarda bizim değerlerimiz. Değerlerimizi koruyacağız, asla tartıştırmayacağız. Siyasetimizi, ülkemizin ilerlemesini, proje yayıcı üzerinden gerçekleştireceğiz. Kaliteye odaklanacağız. Ne kalitesi? Hizmet kalitesine odaklanacağız. Bu konuda da bizim sorunluluğumuz, diğer hükümetlerle Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlar inancındayım.”diye ifade etti.”diye ifade ettiler.

Müzik programı ile devam eden “Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri”  “Bolu Mutfağı Programı” gelen davetlilerin, okulun fuaye bölümünde bulunan resim sergisini gezmesiyle sona erdi. Haber: Fatma Marmara

 

   

 

 




Bu haber 976 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri