21-12-2014 GÜNDEM

Darülşafakada Bolulular günü kutlandı...

Ahmet Baysal ve Ailesinin ikamet ettiği Kartal Yakacık Darüşşafaka Rezidans’ta Bolulu iş adamı İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Orhan Uçar’ın mimarlığını yaptığı 2. Bolu Günü 20 Aralık Cumartesi günü kutlandı.

Darülşafakada  Bolulular günü kutlandı...

Orhan Uçar Darüşşafaka Bolu Günü etkinliği için aylar öncesinden çalışmalarına başladı. İlk olarak İstanbul’un lüks mekanlarında Bolu’yu başarı ile temsil eden ünlü Aşçı Şefler ile iletişime geçerek ilk bağlantıları kurdu.

Bolulu Aşçılarımızı temsil eden Mengen Aşçılar Derneği Başkanı Salih Bozkurt ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Boyacı menü çalışmasına başladılar. Bolu Günü etkinliği için tüm gerekli malzemelerin Bolu’dan gelmesine dikkat edildi. Artık 20 Aralık bekleniyordu.

bolu-aşçılar

Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu, Bolu Halk Oyunları ekibi ve Ramazan Çelik için ise her zaman olduğu gibi etkinlik için haber vermek yeterli oldu. Bedia Akartürk’te kendisine gelen teklife anında seve seve diyerek etkinlik için büyük destek verdi.

Artık tarih 20 Aralık Cumartesi olmuş ve “Bolu Günü” için artık her şey hazırdı. Günün mimarı olan Orhan Uçar ve onuruna düzenlenen etkinlik ev sahibi Ahmet Baysal heyecanla misafirlerini Kartal Yakacık Darüşşafaka Razidans yemek salonuna aldılar.

Bolulu Şefler üzerine düşeni yapmışlar ve hünerli ellerden müthiş bir yemek masası ortaya çıkmıştı. Baysal Ailesi’ne hayat arkadaşı olan rezidans sakinleri ve rezidans çalışanlarına ikram edilen ziyafet katılımcılardan tam puan aldı. Rezidans sakinleri ve çalışanları 2015 için şimdiden söz almak istedi.

Yemek sonrasında Ahmet Baysal Bolu Günü etkinliğini düzenleyen Orhan Uçar’a, Bolulu Aşçı Şeflerimize, Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hüseyin İka, Emine Davarcıoğluna, Mustafa Namdar, Güler Mert, Tahsin Arslan ve katılımcılara teşekkür konuşması yaptı.

ahmet-baysal-konuşma

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bir konuşma yaparak “İzzet Baysal kentinin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Darüşşafaka Yakacık Rezidansta Bolu’muzun göz bebeği olan Ahmet Baysal, Solmaz Baysal, Mebrure Bağışgil ve İlhan Bağışgil’in ikamet etmektedir. Onlara hayat arkadaşlığı yapan siz değerli rezidans sakinlerine ve onlara hizmette kusur etmeyen Darüşşafaka çalışanlarına Bolulular adına çok teşekkür ederim. Bolulular adına sizlere hediyeler getirdim.” Diyerek Baysal ailesinin Bolu için önemini ne kadar özel olduğunu Darüşşafaka sakinlerine bir defa daha hatırlattı.

Alaaddin Yılmaz konuşmasında günün en büyük emektarı olan Bolulu Aşçı Şeflerimizden övgü ile bahsederek teşekkür etti. Benim Bolu dışına yaptığım ziyaretlerde çok hoş sürprizler olur. Otel’de yemek için indiğimizde biz daha bir şey istemeden, buda Aşçıbaşımızın özel ikramı diye bizi onure ederler. Bir defa daha huzurunuzda Bolu’yu en güzel şekilde temsil ettikleri için şeflerimizi tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

alaaddin-yilmaz-huseyin-ika-emine-davarcıoğlu

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş konuşmasında “ Bolu Günü Etkinliği için başta günü düzenleyen ve her zaman Darüşşafaka’nın yanında olan Orhan Uçar’a, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcıları Hüseyin İka, Emine Davarcıoğlu, Güler Mert, Şef Tahsin Arslan yönetimindeki Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosuna, Bedia Akartürk’e ve Ramazan Çelik’e , Bizlere müthiş yemekler sunan aşçılarımıza katılımları ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Bizler için İzzet Baysal Vakfı, Darüşşafaka Rezidansı misafirlerinden Ahmet Baysal ve Ailesi bizler için çok özeldir. Baysal Ailesini misafir etmekten büyük onur duyuyoruz.” Sözleri ile Boluluları mutu etti.

 

talha-camaş

Bolu Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin İka konuşmasında “Bolu’nun yaşayan en büyük değerleri olan gözbebeğimiz, yaşayan efsanemiz Ahmet Baysal ve ailesine 365 gün eşlik eden ve onlara hizmet eden Darüşşafaka çalışanlarına çok teşekkür ederim.” dedi.

 

hüseyin-ika

Bolu Belediye Başkanı yardımcısı Emine Davarcıoğlu konuşmasında “ Darüşşafaka Bolu Günü için bir aradayız. Bolu Günü mimarı Orhan Uçar’a, Aşçılarımıza, Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosuna, Darüşşafaka sakinlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Darüşşafaka çalışanlarına hediyeler verdi.

 

emine-davarcıoğlu

Artık eğlence zamanı gelmişti. Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu sahnedeki yerini aldı. Bir birinden değerli seslerin ve orkestranın ortaya koyduğu müzik ziyafeti için tek kelime ile anlatılmaz yaşanır diyoruz.

Yeşilçam Şarkıları formatında geçen sahnede günün en büyük farkı Bedia Akartürk oldu. Türk Halk müziğinin yaşayan efsanesi Bedia Akartürk kendi sahnesi geldiğinde Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu korosunun sahnede kalmasını ve onlarla birlikte söylemek istediğini bildirerek büyük bir jest yaptı. Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosunun genç solistleri ile tecrübelerini paylaşan ve onlara nasihat veren Bedia Akartürk Ahmet Baysal’ı sahneye çıkararak “ Tombalacık Halimem “ Bolu Türküsü ile birlikte oynadılar.

 

kübra-dumanlı

Bedia Akartürk sahnede değme sanatçılara taş çıkartacak performans sergiledi. Ahmet Baysal ile karşılıklı oynamaları ise büyük alkış aldı. Bedia Akartürk kendisini izleyenler arasında yer alan ve alkışlayan Ramazan Çelik’in yanına gelerek “ Sen çok iyi oynuyormuşsun gel bakalım “ diyerek elinden tuttu ve sahneye çıkardı. O andan itibaren artık eğlence tavandı. Ahmet Baysal, Solmaz Baysal, Emine Davarcıoğlu, Bedia Akartürk, Ramazan Çelik, Bolu Halk Müziği Korosu solistleri sahnede oynamaya başlamıştı. Artık tam anlamıyla “ Bolu Günü “ olmuştu denecek kadar eğlence zirveye çıkmıştı. Ahmet Baysal’ı eğlenirken çok gördük ama bu kadarını görmedik. Ahmet Amcamızın oynarken gömleği terden artık ıslanmıştı. Türkülere katılışı, artık kısık sesle mırıldanmak değilde bağırarak eşlik etmek şeklindeydi.

 

bedia-akartürk-ramazan-celik

“Bolu Günü Etkinliği” sunucusu Ramazan Yerlikaya etkinlik için boş gelmemiş dersine çalışmıştı. Ramazan Yerlikaya “ Darüşşafaka ve İzzet Baysal Vakfının ortak bir özelliği var. Darüşşafaka ilk Vakıf Destekli Liseyi yapmış, İzzet Baysal Vakfı’da ilk Vakıf destekli Üniversite olan Abant İzzet Baysal Üniversitesini yapmıştır.” Dediğinde dinleyenler tarafından alkış koptu.

 

ramazan-yerlikaya

Sahne artık Ramazan Çelik’indi. Ramazan Çelik konuşmasında “ iki gündür uykusuz olduğunu ama günün mimarı Orhan Uçar’dan gelen teklif için hiç düşünmeden kabul ettiğini ve Baysal ailesine olan şükran duygusunu ifade etme fırsatı bulacağı için çok sevindiğini belirtti.” Ramazan Çelik ile sahne artık eğlencenin tavanını yaptı.

solmaz-baysal-emine-davarcıoğlu

Bolu Günü Etkinliği sonunda Bolulu Aşçı Şefler, Bedia Akartürk, Bolu Halk Müziği Korosu, Ramazan Çelik’e Baysal Ailesi ve Bolu Belediyesi tarafından hediyeler taktim edildi.

 

Ahmet Baysal Aşçılar’ın plaketlerini ederken, Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından Guinness Rekorlar Kitabı’na giren 3150 kilo pilav pişirme başarısını gururla anlattı. Bolu Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir dedi. Mengen Aşçılar Derneği başkanı Salih Bozkurt ise burada tüm Bolulu aşçılar adına bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve istenmesi durumunda yılın 365 günü burada yer alabileceklerini bildirdi.

 

aşçılar-hediye ahmet-baysal-aşçılar-hediye

Ahmet Baysal Darüşşafaka “Bolu Günü” etkinliğinin Bolu Halkı adına düzenlenmesinde emeği olan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu Hanımefendiye ve günün mimarı olan Bolu İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Orhan Uçar’a büyük anlam ifade eden hediyesilerini takdim etti ve teşekkür ederek etkinliği sonlandırdı.

 

orhan-uçar-ödül

Bolu Belediye Başkan yardımcısı Emine Davarcıoğlu günü renklendiren Bedia Akartürk’e Bolulular adına güzel bir hediye sepeti verdi.

emine-davarcıoğlu-bedia-akartürk

 

Solmaz Baysal, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Güler Mert Hanımefendiye kurumda sergilenmek üzere kendi çalışması olan imzasını taşıyan tablosunu hediye etti.

 

 

güler-mert-solmaz-baysal

Kartal Yakacık Darüşşafaka Bolu Günü Etkinliği tüm fotoları için TIKLAYINIZ


Kaynak: www.bolupostasi.com Bu haber 5384 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri