26-03-2019 GÜNDEM

Kocaeli’nde Şehit Ziya Sarpkaya Kütüphanesi Açıldı.

Hakkari, Şemdinli’de 2015 yılında teröristlerin düzenlediği silahlı saldırı sonucunda şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın adı Kocaeli Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir kez daha ölümsüzleşti.

Kocaeli’nde Şehit Ziya Sarpkaya Kütüphanesi Açıldı.

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini yapan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, 2015 senesinde sivil halde banka işlemlerini yaparken teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşmüştü. İsminin yaşatılması ve donanımlı nesilleri vatansever olarak yetişmelerini sağlamayı hedefleyen Türk Ocakları, Kocaeli Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne şehidimizin adını taşıyan bir kütüphane yaptırdı.

Hem şehidimizin anıldığı hem de kütüphane açılışının gerçekleştirildiği programa Şehit Ziya Sarpkaya'nın annesi Fatma Neriman Sarpkaya, babası Salim Sarpkaya, Kocaeli Vali yardımcısı Osman Ekşi, Göynük Kaymakamımız Sayın Eyyüp Güngör katıldı.

Kütüphaneye ev sahipliği yapan Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür vekili Selman Çoban, "Ülkemizin huzur ve güvenliği için görev yaparken şehit olan Ziya Sarpkaya’yı yaşatmak için bir arada bulunuyoruz. Bir insanın en kıymetli varlığı nedir desek canı diye cevap veririz. En kıymetlisinden vatan için vazgeçiyorsa bir insan, Türk evladı için en kıymetlisi vatanıdır" diye konuştu. Kütüphanenin açılış kurdelesini Şehidimizin annesi Fatma Neriman Sarpkaya ve Babası Salim Sarpkaya protokolle birlikte gerçekleştirdi.

 


Bu haber 2836 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri