22-01-2015 DÜNYA

Müslümanlardan Teröre Kırmızı Kart

Paris'te İslam'ın adını kullanarak saldırıda bulunan teröristler Almanya'nın Neu İsenburg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Selimiye Camii'nin girişimiyle lanetlendi

Müslümanlardan Teröre Kırmızı Kart

 

Avrupalı Müslümanlar İslam dininin adının kullanılarak terör eylemlerinde bulunulmasını şiddetli kınamaya devam ediyor.

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Neu İsenburg kasabasında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Selimiye Camii Derneği, şehir kütüphanesi önünde "Terörün İslam'da yeri yoktur" eylemi düzenledi.

Selimiye Camii Dernek Başkanı Salih Özkan, kelime manası barış olan İslam'ın terörle yanyana anılmasının kendilerini üzdüğünü ve terörün her türlüsüne şiddetle karşı olduklarını kaydetti.

Eyleme aralarında Neu İsenburg Belediye Başkanı Herbert Hunkel ve CDU Hessen Eyalet milletvekili Ismail Tipi'nin de bulunduğu 500'e yakın duyarlı Türk, Alman ve başka milletlerden insanlar katıldı.

Pazartesi akşamı saat 18.00'de başlayıp yaklaşık bir saat süren etkinlikte söz alan Müslüman konuşmacılar, İslam'da terörün yerinin olmadığını vurguladılar.

Alman konuşmacılar ise Paris saldırısının bahane edilerek Müslümanların toptan terör zannı altında tutulamayacaklarına dikkat çektiler.

Seyfi ALP - NEU İSENBURG

 

 


 


Bu haber 2669 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri