06-04-2019 GASTRONOMİ

Ünlü Chef Murat Aslan Turizm Otelciliğe Geldi

Mutfak Koordinatörü Chef Murat Aslan ve İnoksan Halkla İlişkiler Sorumlusu Selcan Karaburun Kaplan Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Ünlü Chef Murat Aslan Turizm Otelciliğe Geldi

Bolu Mengen Aşçılık okulu ve ardından Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni bitiren Balıkesir doğumlu Mengen Chef Murat Aslan Antalya’nın önemli otelleri ile İstanbul’un yine önemli restoranlarında Big chef olmuş, Antalya’da 3 kişilik ekiple catering ve danışmanlık şirketi kurmuş. İstanbul’da Doors Restaurant Group’un bütün restoranlarının mutfaklarından sorumlu Executive Chef olup, Gourmet Group’a Kitchen Director olmuş ve şuan Big Chefs Restaurant grubuna Mutfak Koordinatörü. Amerika, Rusya, Malta, İngiltere, İtalya, Kıbrıs, Tunus, Dubai, Almanya, İrlanda gibi ülkelere mesleki eğitim amaçlı gezilerde bulun Murat Aslan, öğrencilik yıllarından itibaren yaşadığı, bu başarı basamaklarını nasıl çıktığının, tecrübe ve deneyimlerini geleceğin aşçılarına anlattı.

“Her Şey Kitapta Yazıldığı, Atölyede Uygulandığı Gibi Olmuyor.”

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural; “Çarşamba günü ‘Mezuniyet Programı’ gerçekleştirdik ve öğlende ‘Mezuniyet Yemeğimiz’ vardı. ‘Mezuniyet Fidan Dikimi’ yaptık. Ardından ‘Sektörle İşbirliği Protokollerimizi’ imzaladık, imza törenimiz vardı. Eğitimde sektörde çalışanlarla, üstatlarla işbirliklerimiz devam ediyor. Bugünde yine Murat üstadımız, şefimiz burada. Kendisi 50’yi aşkın program gerçekleştirdi. Türkiye’deki eğitim kurumlarımızı tek tek geziyor, hayat tecrübelerini, hayata dair tecrübelerini onlara aktarıyor. Bu bizim için çok önemli. Sadece her şey kitapta yazıldığı gibi atölyede uygulandığı gibi olmuyor. Yaşanmışlıklarla, bu yaşanmışlıklar her birimize ayrı bir pencere açıyor ve gelecekle ilgili planlamalarımızı yaparken bu hayata dair yaşanmışlıklara dair tecrübeler kullanılıyor, değerlendiriliyor. Onun için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum, programa teşriflerinden dolayı, katkılarından dolayı, emeklerinden dolayı. Öğrencilerimizi önemseyen herkesi önemsiyoruz. Öğrencilerimizi önemsemeyen herkesi de biz önemsemiyoruz. Öğrencilerimize verdikleri değerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”diye belirtti

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Nermin Maden’in sunuculuğunu yaptığı programda, İnoksan Halkla İlişkiler Sorumlusu Selcan Karaburun Kaplan, İnoksan ve İnoksan’ın yaptığı işleri anlattıkları slayt gösterisini sundu. Slayt gösterisinin ardından Mutfak Koordinatörü Chef Murat Aslan geleceğin aşçılarıyla deneyimlerini paylaşan soru ve cevaplarında yer aldığı söyleşi yaptı. Programda Chef Murat Aslan öğrenci Mehmet Emir Baysal ile birebir iş başvuru görüşmesini gerçekleştirdi. Bu görüşme tüm öğrenciler içinde bir deneyim olurken, iş başvurularında ne gibi sorularla karşılaşacaklarını anlatan bir örnek görüşme oldu. Ardından kura ile belirlenen 2 öğrenciye Chef Murat Aslan’ın yazdığı “Bir Aşçının Dünlüğü, Bir Tutam Mutfak Bir Tutam Hayat” kitapları ile yine kurayla belirlenen bir öğrenciye İnoksan bıçak seti hediye edildi.

“Çocuğun Hayatında Bir Yer Ediniverse, Ne Mutlu Bana.”

Program sonunda düşüncelerini paylaşan Chef Murat Aslan; “Bolu ve Bolu’nun güzide ilçesi Mengen benim için ayrı bir önemi var. Çünkü ben hayatımda bu mesleği idame edebiliyorsam, bu meslekten rızkımı kazanabiliyorsam bu ilin çok büyük desteği var bende. Ortaokul ve lise olarak burada okudum ve hayatımın 7 yılını Mengen’de geçirdim. 51.söyleşiyi yapıyoruz. 11 binin üzerinde öğrenci ile bir araya geldik. Çok okul dolaştım ama burada da gerçekten çocukların ilgisi büyük, bu güzel. Ben kendi adıma, kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum bu anlamda, deneyimlerimi anlatmaya çalışıyorum. İstiyorum ki bütün herkes dokunsun. Bizim verdiğimiz ipuçları inşallah bir tane bile bir kişiye dokunsa ve çocuğun hayatında bir yer ediniverse, ne mutlu bana. İnoksan bu konuda bize destek veriyor. Beraber 3 senedir yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah hayat boyu bu ve buna benzer projeleri de beraber yaparız. Onlara da ben teşekkür etmek istiyorum. Buradaki öğretmenlere, müdür ve arkadaşlara ben çok teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir organizasyon.. Kısmetse buradan sonra Mengen’de kısa adıyla Mengen Aşçılık Lisesi’nde sabahtan söyleşimiz var ve ardından öğleden sonrada Bolu Abant İzzet Baysal Mengen Aşçılık Yüksekokulunda üniversite öğrencileriyle söyleşimiz var.” diye ifade etti.

Program sonunda katılımcılara okul Müdürü Ayhan Vural tarafından plaket takdim edildi ve ardından Mutfak Koordinatörü Chef Murat Aslan mezun olduğu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mengen Aşçılık Yüksek Okulunda söyleşi yapmak üzere Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ayrıldı. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 3044 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri